Επιλογή / Select

Εκδηλώσεις - Συναντήσεις στο Childrens World

Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην ιστορία και τις παραδόσεις της πατρίδας μας, καθώς και στην παιδαγωγική σημασία της προετοιμασίας εορταστικών εκδηλώσεων για τα παιδιά, οι παιδαγωγοί και τα παιδιά μας οργανώνουν κάθε χρόνο μικρές γιορτές για τις Εθνικές επετείους, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και μία μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς.

Επειδή θέλουμε τα παιδιά να βιώνουν τη γνώση, οργανώνουμε «βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες», όπως πχ. ημέρες ζαχαροπλαστικής, ημέρες βιβλίου, κυκλοφοριακή αγωγή, αθλητισμός και ευγενής άμιλλα κτλ. στη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς, σε σχέση με την εκάστοτε θεματολογία.

Πολύ σημαντική είναι επίσης η συνεργασία και η επικοινωνία ανάμεσα στις παιδαγωγούς του σχολείου μας και τους γονείς.

Oργανώνουμε, σε τακτά χρονικά διαστήματα, συγκεντρώσεις γονέων, κατά τη διάρκεια των οποίων είναι διαθέσιμοι όλοι οι παιδαγωγοί και οι συνεργάτες του σχολείου μας, για να συζητήσουν την πρόοδο των μικρών μαθητών μας, ενώ, σε συνεργασία με εξωτερικούς επιστημονικούς συνεργάτες - παιδίατροι, λογοθεραπευτές, παιδοψυχολόγοι, διατροφολόγοι κτλ. - οργανώνουμε ημερίδες και σεμινάρια για την ενημέρωση των παιδαγωγών και των γονέων σε σημαντικά θέματα, που αφορούν την υγεία και την ψυχολογία των παιδιών.


Στιγμιότυπα από την καλοκαιρινή εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Παιδικού Σταθμού - Νηπιαγωγείου Childrens World στο Λιθάρι, Ποταμού Κέρκυρας με καλλιτεχνικό αφιέρωμα στη σπουδαία Κερκυραία ηθοποιό Ρένα Βλαχοπούλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014. Τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν για τους σκοπούς του Κέντρου Ειδικής Αγωγής "Η Μέλισσα".

 

bookheader

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου γιορτάστηκε στο Προ-Προνηπιακό Τμήμα του σταθμού μας στο Λιθάρι. Αρχικά, οι μικροί μας μαθητές παρατήρησαν διάφορα είδη βιβλίων και εκδόσεων, πέρα από τα βιβλία με παραμύθια, όπως εγκυκλοπαίδειες, λογοτεχνία, περιοδικά, εφημερίδες κτλ.

Στη συνέχεια, οι μαθητές έμαθαν για το ταξίδι του βιβλίου, πως ξεκινάει από τη συγγραφή του και φτάνει στο βιβλιοπωλείο και τους αναγνώστες, ενώ δημιούργησαν το βιβλίο της τάξης, με κολάζ από αγαπημένες τους εικόνες.