Επιλογή / Select

kindergarten

Ο Παιδικός Σταθμός "Παιδικός Κόσμος (Childrens World)" εγκαινιάζει για το σχολικό έτος 2016 - 2017 νέα τμήματα εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλίκας.

Σκοπός των εργαστηρίων είναι να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτυχθούν σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά και κοινωνικά, μέσα στο πλαίσιο των ευρύτερων στόχων της σχολικής και προσχολικής εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων πραγματοποιούνται κατάλληλες δραστηριότητες, οι οποίες ξεκινούν από τις ανάγκες και τις γνώσεις των παιδιών, ενεργοποιούν τη δημιουργικότητα και την ανταλλαγή ιδεών.

Το παιδί εκφράζεται, δημιουργεί, επικοινωνεί και μαθαίνει για τον εαυτό του και τον κόσμο.


ΚΟΥΚΛΟ....ΠΟΙΗΜΑΤΑ

pic01Το κουκλοθέατρο αποτελεί ένα σημαντικό μέσο ψυχαγωγίας για το παιδί και προσφέρει στο παιδί ερεθίσματα που το εμπλουτίζουν ψυχικά, συναισθηματικά, νοητικά, γνωστικά.

Στο εργαστήριο δίνεται στο παιδί η δυνατότητα να γίνει το ίδιο πομπός δημιουργίας και όχι μόνο παθητικός δέκτης.

Ξεκινώντας από την κατασκευή κούκλας:

  ελευθερώνει τη φαντασία

  συντονίζει την κινητικότητα

  αναπτύσσει λεπτές κινήσεις

  ενισχύει τον πειραματισμό, την εξερεύνηση με το περιβάλλον και τα υλικά

  καλλιεργεί την ευρηματικότητα και την αισθητική

  δίνει διέξοδο στην εκφραστικότητα και τη δημιουργικότητα.


Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

pic02Πέρα από τη νοημοσύνη, με την ευρέως γνωστή έννοια (εξυπνάδα, ευφυΐα), ένα άλλο είδος έρχεται στο προσκήνιο, η «συναισθηματική νοημοσύνη». Τα παιδιά μέσα από θεραπευτικά παραμύθια και παιχνίδια μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματα και να τα διαχειρίζονται.

Τα άτομα με συναισθηματική νοημοσύνη είναι σε θέση:

  να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους

  να λύνουν προβλήματα

  να έχουν αυξημένη αυτοεκτίμηση και ικανότητες μάθησης, καθώς και καλές σχέσεις.


ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ

pic03Στα μαθήματά τους τα παιδιά ενθαρρύνονται να αποσαφηνίσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις αντιλήψεις τους. Μέσα από το παιχνίδι με τα σχήματα, τα διαφορετικά υλικά και τις εικόνες αναπτύσσουν δεξιότητες, γίνονται δημιουργικά, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη φαντασία, την παρατήρηση, τη μνήμη. Προπαντός μαθαίνουν να ανακαλύπτουν, να βλέπουν και να απολαμβάνουν την ομορφιά που υπάρχει γύρω τους.

 


ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ

pic04
Εξερευνώντας και παράγοντας ήχους, τραγουδώντας, χορεύοντας και κινούμενα στο ρυθμό, παίζοντας και κατασκευάζοντας μουσικά όργανα, τα παιδιά αναπτύσσουν εκφραστικές και δημιουργικές ικανότητες ,επικοινωνούν, χαίρονται , ολοκληρώνονται. Η μουσικοκινητική, το μεταλλόφωνο, η εξοικείωση με τη μουσική γραφή και την ανάγνωση, η γνωριμία με τα όργανα της ορχήστρας, η εκμάθηση απλών κρουστών μουσικών οργάνων, τα παιχνίδια και ο αυτοσχεδιασμός αποτελούν την βασική ύλη του εργαστηρίου.